• Styrko Sports Allmänna Villkor

  Tillämpning och Konsumentskydd

  De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Styrko Sports, nedan kallat ”Styrko”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.styrko.se.

  Priser och Avgifter

  De priser som anges på www.styrko.se anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri frakt (vid beställningar över 500 kr) och fri retur inom Sverige, om inte annat anges. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot Postförskott/Efterkrav, snabbleverans samt för outlösta paket.

  Upprättande av avtal om köp

  Styrkos varor beställs på www.styrko.se eller via vår kundtjänst. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Styrko via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Styrko ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.styrko.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

  Leverans

  Styrko använder följande fraktalternativ:

  • Varubrev, för mindre försändelser som kan lämnas i brevlåda. Normal leveranstid är 1 – 3 dagar från det att Styrko har bekräftat din beställning via e-post.
  • Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas. Normal leveranstid är 1 – 3 dagar från det att Styrko har bekräftat din beställning via e-post.
  • Hemleverans, för varor som på grund av sin storlek eller vikt inte går att skicka till utlämningsställe erbjuds hemleverans under dagtid. Avisering vid hemleverans sker per telefon. Med hemleverans avses vanligen leverans till adressens första port eller tomtgräns. Normal leveranstid är 1 – 3 veckor från det att Styrko har bekräftat din beställning via e-post.

  Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 1 - 4 veckor.

  I samband med att din order skickas från Styrko lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet borde då nå dig inom 2 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 2 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst.

  Outlösta Paket/Försändelser

  Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Styrko. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Styrko administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

  Ångerrätt

  Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder Styrko istället hela trettio (60) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du använda den medskickade retursedeln (har du tappat bort den, kontakta kundtjänst så skickar vi en ny). Styrko har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

  Du kan också meddela Styrko om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Styrko. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/sv/publikationer/lagarregler/lagar/2angerblankett.html. Blanketten skickas sedan till följande e-mail adress:

  info@styrko.se

  Reklamation

  Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Styrko eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Styrko har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Styrko ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. Styrko förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, använd den medskickade retursedeln (har du tappat bort den, kontakta kundtjänst så skickar vi en ny). Styrko har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

  Retur

  Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

  Vid köp av hygienartiklar, underkläder och badkläder, får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål exempelvis montering av skidor. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att Styrko tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

  För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Styrko rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

  Styrko bekostar en retur per försändelse. För information eller hjälp vid retur som inte omfattas av retursedel och fri frakt, kontakta Styrko kundtjänst.

  Retur av kampanjvaror

  Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

  Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via handelsplatsen www.styrko.se och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

  Transportskador

  Styrko ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Styrko rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Styrko kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

  Betalning

  I samarbete med Payson erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Payson Checkout.

  Genom att lämna information i kassan godkänner du Paysons villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Styrkos allmänna villkor.

  Vi erbjuder också Swish, Bankgirot och Paypal som betalningsalternativ.

  Kontantbetalning mot Postförskott/Efterkrav

  Betalning mot Postförskott/Efterkrav sker när paketet hämtas ut på det valda utlämningsstället. Postförskott/Efterkrav betalas kontant alternativt med betalkort. Paketdistributörens avgift på 59 kr (SEK) tas ut i samband med betalning mot Postförskott/Efterkrav och återbetalas ej vid retur.

  Force Majeure

  I händelse av omständigheter som står utanför Styrko skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Styrkos förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Styrko rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

  Personuppgifter

  Styrko ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med Styrko samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från Styrko, eller Styrkos samarbetspartners, genom sms, e-mail eller annan direktreklam. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden.

  Pris- och Produktinformation

  Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Styrko rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Styrko inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

  Omdömen

  Genom att lämna omdömen kring produkter på styrko.se ger du också Styrko rätten att publicera dem på styrko.se samt i andra kanaler och medier. Styrko förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

  Övrigt

  Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekomendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

  För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Styrkos kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.styrko.se.

Vårt uppdrag:  Vi är entusiaster med passion för calisthenics, street workout, löpning och cykling. Denna webbplats är ett hobbyprojekt som vi skapat främst för skojs skull, men också för att främja en sund livsstil och sätta nya standarder i träningsverksamheten. Här ser du ett urval av utvalda produkter som antingen utvecklas av oss själva och för oss själva eller sådant som vi använder dagligen i våra träningsrutiner. Vi garanterar 100% toppkvalitet och 100% kundnöjdhet! Vårt lager finns i Lund, Sverige och vi strävar efter att leverera i Sverige inom 1-2 dagar. Om du har frågor, tvivel eller vill returnera en produkt, tveka inte att höra av dig till oss. Gilla oss på Facebook och ge oss feedback på TrustPilot.

Om du planerar att bygga en träningsanläggning eller lekplats i din trädgård kan vi kostnadsfritt hjälpa till med ritningar, lik dem du ser på vår YouTube-kanal, baserat på dina träningskrav och utrymme: YouTube Styrko

Vi bryr oss om miljön och därför tillverkas flertalet av våra produkter i Sverige och andra EU-lander. Tyvärr gäller detta inte för en del produkter inom "Yoga & Cross training", men vi jobbar aktivt på att hitta svenska/eu alternativ även om det skulle kosta mer för oss.25/04/2020 ★★★★★


Vi har köpt både chins och dips-stänger samt gummiband från er.
Vi vill bara att ni ska veta att vi är supernöjda! Både med kvalité,

instruktioner och snabb leverans.

Vi har byggt gym innanför ramen av en gammal ladas grund. Gamla

takpannor som golv.

Tack för en bra hemsida och produkter!

Mvh Sara och Hans

            StyrkoBarz - Turn Your Garden Into a Gym and Make NO Excuses!